Velkommen til Ejby IF

Nyt medlem? Læs om vores forskellige afdelinger og hvad vi tilbyder hos Ejby IF.

Fiberskade

 
Hvad sker der når man får en fiberskade, fibersprængning?
Alle muskler i kroppen har en hvis styrke hvorved de kan belastes. Når belastningen overskrider grænsen for hvor meget musklen kan klarer, så brister eller sprænger musklens muskelfibre og en fiberskade også kaldet fibersprængning opstår. Når de fine muskelfibre sprænges så brister de små blodkar og blod vil løbe ud omkring den skadede muskel. Dette vil vise sig som misfarvning (blåt mærke) omkring det område hvor skaden er sket og kan typisk ses efter 6-9 dage.
 
Behandling af fibersprængning
Når man får en fibersprængning, fiberskade så er de første 2 døgn vigtige. Køl området ned med is, støt skaden med stramme støttebind og forsøg at holde skaden højt i forhold til hjertet. I to uger skal musklen aflastet i størst muligt omfang og have så meget ro som muligt. Her gælder RICE metoden, som består af 4 dele: Rest, Ice, Compression and Elevation (Hvile, Is, støttebind og hævning).
Nedenfor ses resultatet af en fiberspræning i låret. En klassisk fodboldskade! Fiberspængnig i læg og lægmuskel er også meget almindeligt.
 
 
Genoptræning
En tommelfinger regel siger 4 ugers genoptræning med stigende intensitet. Forsøg forsigtigt med udstrækning af musklen efter den værste smerte har fortaget sig. Ibuprofen kan også hjælpe. Forsøg ikke at massere musklen, det vil kun forværre skaden i de forkerte hænder.

Du skal til lægen hvis skaden er så kraftig at du eks. ikke kan gå/stå på benet.

Oplysningerne må på ingen måde tages som erstatning for kompetent professionel rådgivning eller behandling af uddannet og godkendt læge.

 

Hovedsponsorer

Få de seneste opdateringer med på vores Facebook side.

Nyheder fra Ejby IFKommende Arrangementer